سفر من و همسرم در ظهر پنجشنبه به مقصد آنتالیا آغاز شد. پرواز ما به فرودگاه شهر اسپارتا در حدود 180 کیلومتری شمال غربی آنتالیا بود. در فرودگاه سلیمان دمیرل که پیاده شدیم نه از صرافی خبری بود و نه اتوبوس خاصی برای رفتن به آنتالیا. با چند راهنمای تور ایرانی صحبت کردیم تا بالاخره یکی از آنها با مسئول تور صحبت کرد و با ٩٠ دلار ما را به آنتالیا برد.

بعد از ٣ساعت به مرکز شهر رسیدیم دوستمان یوسف منتظر ما بود تا بعد از کمی خرید به خانه‌اش که در قسمت کنیالتی Konyaalti بود برویم.

صبح روز بعد صبحانه را در یکی از کافه های مرکز صرف کردیم. سیمیت، Simit و بُرِک Borek از معروفترین غذاها در ترکیه برای صبحانه است. سپس بعد از خداحافظی از یوسف با اتوبوس به سمت قسمت آنتالیای قدیمی رفتیم. برای دیدن این بخش ابتدا باید به سمت میدان جمهوری بروید. از آنجا که به سمت دریا نگاه میکنید بافت جالبی از شهر را می بینید. کوچه هایی سنگفرش شده با عرضی کم که همه به هم متصلند و به دریا منتهی می‌شوند. مغازه های زیادی نیز در بازارچه محلی دیده می شوند که در آنها از صنایع دستی گرفته تا پوشاک و کافه و رستوران دیده می‌شوند. بافت این بخش به نوعی شبیه ماسوله خودمان است.  

به دریا که می رسید انواع کشتی ها با مدلهای مختلف دیده می‌شوند که در آنها تورهای ماهیگیری با قیمت های مختلف عرضه می شود. در کافه ای برای استراحت نشستیم و سپس به سمت میدان جمهوری از مسیری متفاوت برگشتیم. در آن حوالی به دنبال رستورانی می گشتیم که دنر کبابهای خوبی داشته باشد. به طور اتفاقی به خیابان چتر (Umbrella Street) راهنمایی شدیم، خیابانی که با چترهایی رنگارنگ مسقف شده بود و دیدنش خالی از لطف نبود. بعد از صرف ناهار به محل دیگری در همان حوالی رفتیم و در باغ یکی از دوستان چای ترکی خورده و سپس به خانه برگشتیم.

برای شام یکی از دوستان ترک زبان ما را به رستوران Mangalevi برد و در کنار تمام مخلفات برای ما غذای اصلی کوفته سفارش داد. برخلاف تصور کوفته شان بسیار خوشمزه و با قیمتی مناسب و همانند کباب تابه ای ما بود به شما پیشنهاد می دهم حتما به این رستوران سر بزنید.

روز دوم به اکواریوم آنتالیا رفتیم که به گفته محلی ها بزرگترین تونل آبی اروپاست. قیمت بلیت این آکواریوم ٢٩ دلار و در حدود ۵۵ لیر برای هر نفر بود. البته قیمت هایی که تورهای ایرانی برای مسافرانشان برای بازدید از اکواریوم و مرکز خرید اعلام کرده بودند ۶۵ دلار بود.

در نزدیکی آکواریوم مرکز خرید 5 migros واقع شده که اکثر برندها در آنجا مغازه دارند و می توانید برای خرید از آنها دیدن کنید.  البته قیمت ها با توجه به کاهش ارزش پول بسیار زیاد است.

در سومین روز سفرمان به همراه آقای دکتر و همسرش که از دوستان یوسف بودند به روستای Chakirlar در غرب آنتالیا رفتیم. در این  روستا رستورانهای محلی با تعداد زیادی کلبه هایی با ارتفاع ٢_٣ متری قرار داشت که منظره ای زیبا به وجود آورده بود. صبحانه ای محلی بسیار خوشمزه ای خوردیم که دو سه نوع غذای جالب داشت.

بازلاما نان و پنیر پیتزا.

گُزلمه Gozleme : خمیر لواش را پخته و سرخ می کنند و لایه لایه پهن میکنن و لابه لای آن را با اسفناج یا پنیر و سبزی پر می کنند و برش می زنند.

در آخر صبحانه هم کاتمر Katmar که از خمیر لواش و ارده و شیره انگور درست شده را به عنوان دسر برای ما آوردند که بسیار خوشمزه بود.

بعد از گذر از یک بازار محلی که بیشتر شامل میوه و سبزی می شد به آبشار Duden رفتیم. بلیط ورودی این آبشار ٢.۵ لیر بود. چند ساعتی گشتیم و بعد از صرف نوشیدنی ای به مرکز خرید   Erasta رفتیم. از آنجا که  دوست ما ماشین داشت برای رفت و آمد مشکلی نداشتیم وگرنه فکر نمیکنم خط اتوبوس برای این مرکز خرید وجود داشته باشد.

از روستا به خونه بازگشتیم و  چند ساعتی استراحت کردیم و پس از آن برای خرید شام به مرکز شهر رفتیم. به خاطر تظاهرات ضد دولتی خرید چند قلم بیش از حد معمول طول کشید. یکی از غذاهایی که دوست ما برای شام پیشنهاد داد کوفته خامCigköfte  بود که از گندم+رب+فلفل و ادویه جات درست شده بود. فلسفه این غذا این است که وقتی آتش به حضرت ابراهیم کارگر نشد آتش تا چند سال خاصیت خود را نداشت و مردم غذای پخته نمیتوانستند بخورند و این غذا از غذاهایی بوده که مردم میخوردند.

برای روز چهارم تور کشتی رزرو کرده بودیم. با اتوبوس به میدان جمهوری یا منطقه آنتالیای قدیم رفتیم. تور کشتی شامل ۴ ساعت گشت در دریای مدیترانه به همراه بازدید از آبشار در منطقه نزدیک لارا و ناهار بود که قیمتش ۶۵ لیر بود اما ماتوانستیم آن را با  ۴٠ لیر بگیریم.البته لازم است تاکید کنم قیمت همین تور در تورهای ایرانی 70 دلار (130 لیر) بود.

حدود ۴ عصر به ساحل برگشتیم و با توجه به آدرسی که گرفته بودیم با اتوبوس به سمت منطقه لارا و مرکز خرید تراسیتی Terra city رفتیم در آنجا خریدی انجام دادیم و به خانه برگشتیم.

روز پنجم را به استراحت در کنار ساحل دریا اختصاص دادیم. برای کرایه یه چتر و دو تخت ١٠ لیر پرداخت کردیم و برای شام هم یوسف غذای جدیدی را به ما معرفی کرد. لحمه جون Lahmaçun غذایی بسیار خوشمزه، شبیه بریونی اما با کلی مختلفات از جمله بادمجان دودی شده، سالاد، ماست و کدو، ماست و خیار، فلفل قرمز کبابی، ترشی و ...

برای روز ششم تور رافتینگ را انتخاب کردیم. در منوی تورهای ایرانی دیده بودم که نرخ این تور نفری ۴٠ تا ۵۵ دلار بود اما با یه جستجوی ساده در اینترنت، دوست ما شماره فردی به نام عدنان را پیدا کرد و با قیمت هر نفر ٢٠ دلار تور را رزرو کردیم. عدنان به زبان انگلیسی تسلط داشت و به راحتی توانستیم با او ارتباط برقرار کنیم.  

برگزار کننده تور رافتینگ در آنتالیا شرکت دالاس است. حدود ٣ ساعت طول کشید تا به محل رسیدیم. تمامی وسایل بجز کفشهای مخصوص رافتینگ شامل قیمت تور بود اما برای اجاره کفشها ١٠لیر و برای خرید ١۵لیر میبایست پرداخت می کردیم. مسیر قایق سواری در رودخانه در حدود ١۴ کیلومتری بود که در بین آن برای نهار حدود ١ساعتی توقف داشتیم. حدود ساعت ٧ نزدیک خانه پیاده شدیم.

به روز آخر سفر رسیده بودیم. وسایل مان را جمع و برای نهار برگر آبپز Wetburger رو امتحان کردیم که قابل قبول بود.

برای برگشت به فرودگاه اسپارتا به لیدری که در راه اومدن ما رو اورده بود به نام مینو تماس گرفتیم ولی متاسفانه گفتند که کمتر از ۴۵ دلار برای هر نفر نمیتونن ما رو به فرودگاه برسونن و کلی دلیل تراشیدن. اما باز هم با یه جستجو از طریق خانم آقای دکتر با ٢٠دلار برای هر نفر به فرودگاه رفتیم. و این نشون داد که خیلی از لیدرهایی که در کشورهای مختلف دم از هموطن دوستی میزنن تنها به فکر جیب خودشون هستن و برای سود خودشون به هیچ چیزی توجه نمیکنن و اهمیت نمیدهند. 

حرکت هواپیما پایان سفر ما بود.

پیشنهادها و نکته‌های سفر:

کرایه اتوبوس های درون شهری به ازای هر نفر ١.٧۵ لیره است.

هزینه تورهای گشت در دریا از 15 لیره به بالاست.

شماره عدنان برای هماهنگی های رافتینگ: